Allt mer pekar på att saccosäckar hjälper barn att studera bättre

Det har gått ganska mycket prat de senaste åren om att många barn studerar bättre när de sitter i en saccosäck i stället för att sitta framför en vanlig traditionell skolbänk. Skolbänken är en ganska föråldrad möbel som till viss del lämpar sig väldigt bra till vissa ämnen i skolan men när elever ska läsa fakta böcker eller liknande verkar det som att saccosäcken är oslagbar. Flera studier påvisar hur viktigt det är att man som elev kan sitta bekvämt för att koppla av och ta in den informationen eleven läser.

I studien visar det på att den hårda trä- eller plaststolen gör barnen rastlösa helt enkelt vilket i sin tur tar deras uppmärksamhet bort från sitt arbete. Men skolbänken är fortfarande en viktig del i det hela då det har mycket med att bygga upp disciplin och forma en strukturerad arbetsmiljö. Så skolbänken är fortfarande det bästa i vissa studieområden medan saccosäck är bättre i andra.

Nu går flera utbildningsorganisation så som daghem till bibliotek ut med hur stor inverkan en saccosäck kan ha på barn som studerar. Med rätt belastning på ryggen blir helt enkelt koncentrationen betydligt bättre vilket kan vara en väldigt bra investering då inverkan är så pass stor som den är på studierna. Genom att sitta i en saccosäck får inte barnen några obekväma myrkrypningar i ryggen som distraherar dem från studierna.

Enligt de nya studierna är alltså en saccosäck helt oslagbar i vissa studieområden så som t.ex. studier där det krävs hög koncentration av barnen.

Mer om detta finns att läsa på

http://www.onlinecultus.com/bean-bags-help-children-study-better/