Faq

Går det att använda saccosäckar utomhus?

Många tillverkare bland annat Fatboy gör reklam att sina saccosäckar går bra att använda även utomhus i och med materialet är så lättskött. Vad andra tillverkare rekommenderar för sina produkter är svårt att säga men om det inte beskrivs något om utomhusbruk i beskrivningen så är det nog inte rekommenderat.

Sen beror det även på hur användandet är utomhus, t.ex. skulle nog de flesta saccosäckar gå bra att använda direkt på gräsmattan så mycket hänger nog på underlaget och saccosäckens material.

Finns det möjlighet till att tillverka en egen saccosäck?

Ja det går bra om man vill vara lite kreativ men hur slutresultatet blir kan vi inte svara på men det finns lite guider på nätet var du kan köpa material för att kunna sy din egna saccosäck.

Det är möjligt att vi kommer lägga upp en guide här på hemsidan i ett senare skede dock kommer vi behöva prova det först innan någon sådan artikel kommer upp på hemsidan.

Vi behöver fylla på våran saccosäck, går det?

Det går hur bra som helst dock bör du kolla upp åldern på saccosäcken för om den känns kass redan efter något år så finns möjligheten till att använda garantin som tillverkaren oftast erbjuder.

Ett exempel är Fatboy som levererar hela 2 års garanti på säcken, sömmar och även innehållet. Så om din säck skulle sjunka ihop helt plötsligt inom dessa två åren går det att kontakta Fatboy direkt med bilder som dokumentation, få extra innehåll (cellplastkulor) hemskickat.

Om du inte har en Fatboy eller om saccosäcken är äldre än två år går det att köpa ny stoppning på olika hemsidor på nätet. Bland annat så säljer Rum21 ny stoppning.

Vilken tillverkare rekommenderar ni?

Den absolut största tillverkaren av saccosäckar är Fatboy och det är också dessa som säljs bäst sen finns det några andra tillverkare som gör kopior men dessa vill vi inte rekommendera då de oftast inte kan matcha kvalitén på materialet. Fatboy levererar också två års garanti på säcken och innehållet vilket vi inte har sett någon annanstans.

Visst Fatboys modeller kostar men vi tycker det är värt priset med tanke på vad man får och har man provat billigare märken så har de inte alls varit i den kvalitén.