Så sköter du din saccosack skötselråd 2

Utomhusbruk

Om du har tänkt använda saccosäcken utomhus bör du kolla upp hos tillverkaren om den är avsedd till att användas utomhus för det är inte alla modeller som tål fukta. Skulle det nu vara torrt ute går det oftast att lägga en filt under sittsäcken men se till så det inte finns några skarpa kanter som kan ta hål på den.

Lite beroende på vad för märke du har köpt så finns det ibland ett överdrag att köpa till som man kan dra över sittsäcken för att skydda den från fukta med mera, bland annat erbjuder Fatboy detta tillbehör.

Rengöring

Enklast är att använda en trasa med lite såpa om någon fläck har uppstått och i värsta fall går det att tömma kudden på allt innehåll och tvätta den i tvättmaskinen. Se dock till att läsa instruktionsmanualen innan du gör detta då vissa märken kanske inte tål maskintvätt. Tänk på att aldrig tömma innehållet i en plastpåse då innehållet är statiskt och vi rekommenderar att använda papperskassar i stället.

Påfyllning

Vid behov går det att fylla på med nytt innehåll och en påfyllnad med hundra liter kostar mellan 300-400 kronor beroende på vilken butik du köper det i. Vissa märken lämnar garantier på fyllningen i upp till 2 år så se till att kolla upp sådant innan du beställer ny stoppning.

Användning

Sittsäcken är en plats man ska mysa i d.v.s. sitta i så använd inte den som en studsmatta och skulle det gå hål vid något tillfälle går det att laga. Lagning sker likt punktering på en cykel d.v.s. man fäster ett märke över hålet på sittsäcken.