Sittpuffen

Vem minns inte när man för första gången fick provsitta en sittpuff hos någon och när man väl slängde sig i sittpuffen sjönk kroppen sakta ner i en skön viloposition.

Numera är inte sittpuffen lika populär som förr men den är på väg tillbaka mycket på grund av att företag så som t.ex. Fatboy lanserade några riktigt snygga modeller med olika färger för några år sen.

Men nu växer intresset igen då många av dessa sittpuffar är speciellt designade med häftiga mönster / färger med mera och det har blivit lite av en inredningsmöbel i hemmet. Men det är definitivt inte bara en inredningsmöbel utan det är även en väldigt flexibel möbel men framförallt väldigt skön att sitta i.

Vad som menas med att den är flexibel är att den t.ex. går att flytta runt i hemmet utan några som helst problem eller varför inte gömma undan sittpuffen när den inte används. Ett annat bra exempel är att barnen själva kan flytta runt sittpuffen from plats A till B utan att det behövs någon hjälp från någon förälder så som barnen vill ha in den i lekrummet så går det utan några problem.

Dagens sittpuffar håller betydligt högre kvalitet än de som kom på 80 eller 90-talet som oftast hade dålig stoppning som inte höll speciellt länge. En sittpuff idag har en betydligt bättre stoppning som oftast kommer med en garanti på 1-2 år och håller det inte så skickar de ut ny gratis stoppning.

Sittpuffar – Vad ska man ha den till?

Det är endast fantasin som sätter stop för vad du kan använda den till.

Jag personligen som har skapat denna hemsidan använder den till när jag antingen ska spela lite Playstation vid TVn eller när det är dags för film med min sambo. Vi båda ligger i den när vi ser på film framför TVn utan några större problem för modellerna är idag betydligt större än de sittpuffar som fans förr när jag var liten på 80-talet.

Vissa sittpuffar går även bra att använda utomhus så det kan vara väldigt skönt även sitta utomhus en varm sommardag och läsa en bok.

Går det använda sittpuffen utomhus?

Ja vissa märken och modeller går bra att använda utomhus då dessa är vattentåliga och är enkla att rengöra när det väl behövs. Det märket som de flesta använder för utomhusbruk är Fatboy modellen original vilket är den modell vi även rekommenderar att köpa.

Går det att fylla på stoppning?

Det går men det är inte säkert alla typer av sittpuffar går att fylla på eller byta stoppning men på t.ex. FatBoy Original går det att byta stoppning. Stoppningen slits relativt långsamt och FatBoy levererar även 2 års garanti på sina sittpuffar men använder du sittpuffen dagligen så kommer det slitas ut till slut. Men det finns stoppning att beställa om det behövs och en FatBoy rymmer 350 liter vilket kan vara bra att veta när du ska beställa.