Sittsäcken

Sittsäckens Ergonomi

Sittsäcken är en väldigt populär möbel bland oss som fick uppleva den otroliga ergonomi redan på 80-talet men faktum är att sittsäcken kom redan på 60-talet och även då blev den populär. Sen har det gått lite fram och tillbaka i popularitet men många ser denna typ av möbel som en modern klassiker att ha i hemmet. Men faktum är att en sittsäck aldrig går ur modet, den har i alla fall inte gjort det på över 50 år.

Sittsäcken har lite olika namn beroende på vem man frågar men de vanligaste är antingen sittsäck eller saccosäck men även sittpuff. Vad det rätta namnet går att diskutera.

Just nu finns det egentligen bara ett märke som rekommenderas och det är FatBoy’s sittsäckar som håller en väldigt hög kvalitet som även går att fylla på med nya pellets. Men vid normalt bruk ska denna typ av sittsäck hålla väldigt länge men vid behov finns det även möjlighet till att fylla på den. Värt att nämna är att FatBoy lämnar 2 års garanti på alla sina sittsäckar och det gäller både sömmarna samt innehållet.

Olika typer av sittsäckar

Sittsäcken är antingen en helt vanlig ”säck” fylld med små bitar av frigolit men oftast används pellets av materialet PVC som håller betydligt bättre än frigolit.

Det finns också sittsäckar som är speciellt utformade så som t.ex. en fåtölj eller varför inte halvt lutande säng. Huruvida vilken som är bäst till sitt ändamål är nog upp till var och en men har du aldrig ägt en sittsäck rekommenderar vi att du provar en klassik sittsäck.

FatBoy som just nu är det absolut populäraste märket tillverkar både stora och små sittsäckar men de små är oftast avsedda till barn i mindre åldrar men det finns även gigantiska varianter där man kan ligga två personer samtidigt för att mysa.

Om du är osäker på vilken storlek du tittar på så står det oftast ”junior” när det är anpassat för barn.

Val av sittsäck

Den mest populära är FatBoy’s saccosäcken och det är också den vi rekommenderar att man köper då den håller väldigt hög kvalitet men även för att ergonomin är betydligt bättre än många andra billiga varianter samt att FatBoy generöst lämnar två års garanti på sina produkter.

Meningen med en sittsäck är att den ska kunna leverera en skön ergonomi som gör det möjligt att använda sittsäcken som en stol, fåtölj eller säng. Många billiga varianter kan inte leverera det som FatBoy-säcken gör.

Sittsäcken från FatBoy är något dyrare än de andra men det sparar du antagligen in på både kvalitet och komfort.