Saccosack för barn

Det finns en hel del olika saccosäckar att välja mellan och det är kanske inte helt lätt att välja ut en som passar ditt barn även om det finns saccosäckar som är speciellt framtagna för barn. Märket Fatboy har bland annat en modell som heter Junior som endast är tillför barn där även priset är lite lägre än en vuxenmodell men även om där en juniormodell är där ganska många frågetecken.

Mer om Fatboy Junior för barn

Du vill helst inte köpa en dyr saccosäck till ditt barn för att sedan slänga den två år senare för den har blivit förliten. En saccosäck av bra kvalitet kan oftast hålla ganska så många år lite beroende på skötsel / användning.

Det är oftast stoppningen som slits ut först innan själva säcken. Det finns färdiga paket att köpa för att byta ut stoppningen i bland annat Fatboys modeller och genom att göra det förlänger du livslängden på saccosäcken. I och med du kan byta stoppning så finns det en bra chans att ditt barn kan använda saccosäcken en längre period och då kanske inte Fatboys juniormodell är det bästa valet då åldersrekommendationen är 0-5 år.

En annan aspekt är om du vill ha möjligheten till att dela saccosäcken samtidigt med ditt barn d.v.s båda ska kunna ligga i den samtidigt t.ex. vid läxhjälp eller liknande sysslor. I detta fallet finns det bara ett alternativ och det är att köpa en vuxenmodell direkt från början om du vill ha denna möjligheten.

En punkt många glömmer bort är att du helst vill ha en lättrengörande saccosäck för barn då barn ofta spiller dryck eller mat och då är materialet på saccosäcken högst aktuellt att ha i åtanke. Något som går bort helt är så klart saccosäckar med något fluffigt material.